Probleme de logica

In fotografie
- Pe cine reprezintă fotografia?
- Tatăl celui din fotografie este unicul fiu al celui cu care stai acum de vorbă!
Cine era în fotografie?


Să presupunem că vreti să aprindeti focul într-o sobă si aveti doar un singur băt de chibrit. Mai există la îndemână o tigară, o lumânare, o bucată de hârtie, o cârpă îmbibată cu petrol, câteva aschii de lemn, talas. Ce trebuie să aprindeti mai întâi?


Ce număr între 2000 si 3000 se împarte exact cu orice număr de la 1 la 10? 


Un bătrânel care a împlinit vârsta de 100 de ani întâlneste un cunoscut si îl întreabă câti ani are. Acesta răspunde:
- Până la vârsta matale îmi lipsesc exact atâtia ani cât as avea peste vârsta matale, dacă acum as avea de nouă ori pe cât am!
Câti ani avea cel întrebat?


Pe un lac cresc sumedenie de nuferi. Ei îsi dublează suprafata în fiecare zi, iar în 20 de zile acoperă în întregime lacul. În cât timp nuferii acoperă jumătate din suprafata lacului?


Vârsta medie a celor 11 jucători ai unei echipe de fotbal era de 22 de ani. În timpul unui meci, un jucător fiind faultat a fost nevoit să părăsească terenul. Din momentul acela vârsta medie a coechipierilor săi rămasi în joc a coborât la 21 de ani. Ce vârstă avea fotbalistul care a plecat?


An de an
Nicu este acum de două ori si jumătate mai mare ca sora lui, Rodica. Raportul vârstelor acestora s-a schimbat însă an de an. Anul trecut, el era de trei ori mai mare ca ea, acum doi ani - de patru ori, iar acum trei ani de sapte ori (fireste ne referim la ani ca la numere întregi, nu fractionare). Arătati ce vârstă are fiecare?


Într-o poiană
Într-o poiană se aflau, la un moment dat, o multime de veverite si de păsărele. Dacă le numărai capetele, erau în total 100. Dacă le numărai piciorusele, erau 120 de perechi. Câte veverite si câte păsărele se aflau în acea poiană?


In 24 de ore
Aproximativ la 12 fără 16 minute, bunăoară, sau ora trei fix, acele ceasornicului formează un unghi drept. De câte ori se întâmplă acelasi lucru într-o zi întreagă, de la ora 0 până la ora 24?Patru puncte
Pe o foaie de hârtie faceti patru puncte, asezate astfel încât să reprezinte colturile unui pătrat. Incercati acum sa uniti aceste patru puncte cu ajutorul a numai trei linii drepte, având însă grijă să vă întoarceti cu creionul la punctul de plecare. Puteti?Numerotarea paginilor
După câte stiti, fiecare carte are paginile numerotate. Pentru a numerota un volum, un tipograf a avut nevoie de 2 989 cifre. Puteti socoti câte pagini a avut în total acest volum?


La prima vedere, problema pe care v-o dăm spre dezlegare nu pare prea grea. Si totusi nici chiar atât de simplu nu se poate afla rezultatul. Iată despre ce este vorba: Avem două numere întregi, diferite. Cu ele efectuăm cele patru operatii - adunarea, scăderea (aritmetică), înmultirea si împărtirea. Dacă adunăm rezultatele obtinute la cele patru operatii obtinem 243. care sunt cele două numere folosite în operatii?Pe unul din rafturile bibliotecii, asezate corect, în ordine, se află trei volume ale unei opere literare. Fiecare volum are 200 de file. Câte file se găsesc între prima filă a volumului I si ultima filă a volumului III? 
Completati spatiile libere : 
In aceasta fraza cifra 0 apare de ... ori, cifra 1 de ... ori, cifra 2 de ... ori, cifra 3 de ... ori, cifra 4 ... ori, cifra 5 de ... ori, cifra 6 de ... ori, cifra 7 de ... ori, cifra 8 de ... ori, cifra 9 de ... ori.un negru intra in Marea Rosie. cineva il bate pe spate si ii spune: 
-tu esti fiul meu dar eu nu sunt tatal tau. 
cine era?


Diferenta buclucasa

Mutand doar o cifra, faceti relatia urmatoare corecta.

62 – 63 = 1
- Alege-ti un numar.
- Ion iti mai da inca pe atat. (calculeaza cat ai in acest moment)
- Eu iti mai dau 462. (socoteste cat ai acuma)
- Iti fura hotii jumatate. (calculeaza cat ti-a ramas)
- Da-i partea inapoi lui Ion (calculeaza cat mai ai)
- Mai ai 231.
Initial:

- un politist si un puscarias
- tata cu 2 fii
- mama cu doua fiice

Reguli:
- politistul nu-l poate lasa pe detinut singur cu celelalte persoane
- tatal nu-si poate lasa fii singuri cu mama, iar mama nu-si poate lasa fiicele singure cu tatal
- copii nu pot sa mearga singuri cu pluta
- pe pluta nu incap mai mult de 2 persoane
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu